קורס ליקוט אמצע שבוע
למי שלא פנוי בסופי שבוע,
ולא מוכן לוותר על קורס ליקוט
עם יוני בן דור ושימי רף

הטבע בארץ נמצא בתהליך קריסה. אם אנחנו רוצים שיישאר משהו, צריך לעשות.

ככל שאנשים יכירו יותר את הטבע הם יותר ירצו לשמור עליו. ככל שהחיבור לטבע יהיה רגשי יותר, עם חוויות וזיכרונות, ככה יהיה חשוב יותר לשמור עליו. כאן נכנס הליקוט. ליקוט יוצר בדיוק את החיבור הזה בין בני אדם ובין הטבע. ככל שיהיו יותר לקטים, יהיו יותר אנשים שאכפת להם מכל פיסת טבע.  

כיום, במקום מרחבים פתוחים ושופעים ירק אנו רואים מפלצות מתכת אימתניות וצלקות אספלט על אדמה חרוכה שפעם, אי שם בעבר... הייתה גן-עדן של אפשרויות קולינריות היישר מידיה האוהבות של אמא טבע.

לכן, בימים אלה ממש זה חשוב יותר מתמיד לחזור לשורשים וללמוד את אומנות הליקוט, ולמרות שמרחבי הירק קטנו משמעותית, עדיין ידה של אמא טבע היא על העליונה ויש לנו שפע ללקט, אך בשביל ליהנות משפע זה...עלינו ללמוד וללמד לזהות אותו!

"שימי. איך הגעת לזה בכלל"?!

כששואלים אותי "שימי איפה למדת את כל זה?" לפעמים אני בוחר באיזו תשובה קצרה, אך התשובה האמיתית היא שלמדתי לבד. נכון שקראתי ספרים ושמעתי מאנשים, אבל אין ספר אחד שילמד את כל 
הצמחים, ואלו שיש לא תמיד אמינים.

הספרים הקיימים על ליקוט הם בסיס טוב להכרות עם הצמחים הנפוצים, אך המידע בהם רחוק מלהיות שלם או אפילו מספיק כדי ללקט את הצמח. 
לדוגמה, עוד לא ראיתי אף ספר שבו כתוב איך מלקטים שורשים של עירית למאכל או מתי ללקט את השורש של גזר קיפח. כן, כתוב כל מיני דברים, אם תנסו אותם תראו שזה לא תמיד עובד. 
צריך ללמוד לבד, הספרים הם בסיס טוב לתחילתו של מחקר ותהליך לימוד עצמי.
אז הנה - יש קורס שבו אני מלמד את כל מה שאני יודע על ליקוט צמחים למאכל ומעט למרפא, ולא רק זה, אנו נלמד איך ללמוד ואיך להעביר את חווית הלקטות לאנשים אחרים וליצור אצלם חוויה טרנספורמטיבית של מודעות וקשר בלתי הפיך עם הסביבה. 
דרך הליקוט נלמד איך לרכך את הניכור בין האדם לסביבה ואיך ליצור מעט מחוויית האחדות של האדם עם סביבתו. 
כל דבר שנלמד יהיה בהקשר רוחני - כלכלי - סביבתי. 
תתפלאו, אבל לאזוב המצוי יש מסר כלכלי חשוב לספר לנו על ריבית וצמיחה, וגזר הבר יספר לנו על מניעת תחרות ולמה אסטרטגיה של תחרות היא הפחות מוצלחת בכלכלה.

אז מה יש לנו בקורס?

בקורס נלמד שאנו חיים בסופרמרקט ענק של הטבע (והכל בחינם).
כל מה שצריך זה לדעת איך לקבל את מה שיש לאדמה לתת לנו. נלמד איך לזהות צמחי מאכל, איך להשתמש בהם ואיך להעביר את כל הידע הזה הלאה למען האנושות והכיף של החיים.

 

הקורס נמשך 9 חודשים, מאוקטובר עד יוני. 
נפגש בשטח ליום מלא, אחת לחודש. 
סה"כ 9 מפגשים בשטח.
בהדרכת שימי רף ויוני בן דור

מה נלמד בקורס:

  • כלכלה אקולוגית הוליסטית.

  • דרכי למידה - כדי לפרוץ את גבולות הידע והספרים, הלקט צריך לדעת איך ללמוד בעצמו באמצעות הסביבה וההדרכה הפנימית.

  • בקורס נכיר ונתנסה בדרכים ללימוד עצמי כחלק בלתי נפרד מכל שלב בקורס.

  • ליקוט צמחי בר למאכל לאורך כל עונות השנה.

  • לזהות את צמחי הרעל ואת המרכיבים הרעילים שבהם.

  • ליקוט צמחי מרפא.

  • בישול והכנת מזון.

  • מה דרוש לתזונה מלאה ואיך לקבל זאת בעזרת מזון מהבר.

ליקוט זו הדרך המהירה ביותר ליצור חיבור של בני אדם לטבע. 
כשאנו מזינים עצמינו בצמחי בר אנו הופכים למעשה, באופן כימי ופיזי, לחלק מהסביבה הטבעית.
הליקוט יוצר חוויה רגשית, דרך הבטן. והדבר הזה נוגע עמוק בנשמותיהם של בני אדם ויוצר בתוכם שינוי. 
מבחינתי, זו דרך ליצירת שינוי חברתי וסביבתי. דרך לקרב אנשים להכרת העולם האמיתי שאנו חיים בו, ולפעול לעולם טוב יותר.

מחיר הקורס 3200 ש"ח
אפשר לשלם ב-10 תשלומים של 320 ש"ח 
או לקבל כמעט 8% הנחה למשלמים בתשלום אחד של 2950 ש"ח. 

להרשמה מלאו את הפרטים למטה.
לאחר ההרשמה, יישלח אליך שאלון הרשמה לקורס ובהמשך נתאם שיחת טלפון להכרות.

להשארת פרטים ויצירת קשר